Košické múzeá otvorili svoje brány nočným návštevníkom

21.05.2006 Celý región

Košice 20. mája (TASR) - Blesky, vizuálne efekty a elektrické výboje sprevádzali dnes od 19. hodiny návštevníkov Slovenského technického múzea v Košiciach, k...
Košice 20. mája (TASR) - Blesky, vizuálne efekty a elektrické výboje sprevádzali dnes od 19. hodiny návštevníkov Slovenského technického múzea v Košiciach, ktoré sa zapojilo do druhého ročníka podujatia Noc múzeí. Okrem toho skupina Via Cassa pripravila divadelné predstavenie o počiatkoch osvetľovacej techniky "A bolo svetlo".

V planetáriu ponúkali od 17. do 20. hodiny pohľad na hviezdnu krásu Južného kríža.
Do podujatia Noc múzeí, ktoré sa tento rok koná pod záštitou Rady Európy, sa zapojili aj ďalšie múzeá a galérie v Košiciach. Vo Východoslovenskom múzeu sprevádzajú návštevníkov od 17. hodiny do polnoci lektori v dobových kostýmoch a spestrením prehliadky bolo vystúpenie Spoločenstva hudobných, divadelných a skupín historického šermu Via Cassa.
Noc múzeí pripravili pre návštevníkov aj v ďalších slovenských mestách. Napríklad Podtatranské múzeum v Poprade obohatilo nočnú prehliadku výstavou krojovaných bábik s ukážkami šitia krojov a premietaním videofilmov o prírode a kultúrnych pamiatkach.
 

Vyberte región